with an eye for quality
Winkelwagen is leeg

Militaria verzamelobjecten en memorabilia

Militaria Plaza heeft geen banden met toekomstige, huidige of voormalige politieke partijen of militaire organisaties. De items die wij aanbieden, zijn alleen bedoeld voor verzamelaars van WW2 memorabilia en voor historische of onderzoeksdoeleinden.

Pagina 1 van 132
Resultaten 1 - 50 van 6593

EU-gedeactiveerde Britse Stengun MKII

EU-gedeactiveerde Britse Stengun MKII. De Stengun is onklaar gemaakt volgens de minimum eisen voor het onklaarmaken van vuurwapens zoals omschreven in de Uitvoeringsverordening (EU) 2018/337. Mooie originele Stengun in goede gebruikte staat!

€ 1150,00

WH 'Kokosnoot' M31 Veldfles met Beker

Wehrmacht M31 Veldfles met Beker (Feldflasche 31 und Trinkbecher). Deze veldfles is een zogenoemde "kokosnoot", met geperst hout omtrokken aluminium fles, maker gemarkeerd en gedateerd met 'H.R.E.43'. Compleet met webbing riemen. Mooie originele veldfles!

€ 185,00

German Female Signal Auxiliaries M31 Canteen

German Female Signal Auxiliaries (Nachrichtenhelferin des Heeres) M31 Canteen (Feldflasche 31). This is a special small sized canteen with a 0,5 liter capacity. Nicely maker marked and dated 'ESB 42/43'. Rare original canteen in good condition!

€ 80,00

WH (Heer) Officier's Parade Koppel met Slot

WH (Heer) Officier's Parade Koppel met Slot (Paradefeldbinde für Offiziere). Dit is een vroeg type aluminium koppelslot, gemarkeerd door de firma 'Assmann', compleet met zijn 90cm lange parade type koppelriem. Mooie originele officier's parade koppel in erg goede staat!

€ 325,00

Luftwaffe Officier's Dolkdrager

Luftwaffe Officier's Dolkdrager (Gehänge). De dolkdrager heeft aluminium delen. De drager is in goede gebruikte staat. Aan de drager zit een kleermaker aanmaak draaglus. Moeilijk te vinden wanneer gezocht!

€ 190,00

Luftwaffe Beamte Emblemen Set met Foto

Mooie set bestaande uit een paar Luftwaffe kraagspiegels en schouderstukken zoals bedoeld voor Administratief Personeel (Luftwaffe Beamte) in de rang van 'Oberinspektors'. Compleet met portret-foto, genomen door 'P.Pellens' uit Venlo, de foto is 1944 gedateerd. Mooie set!

€ 175,00

RAD Porseleinen Bord met Fabriekslogo

RAD (Reichsarbeitsdienst) Porseleinen Bord (Teller) met een diameter van 23,5cm. Het bord is gemarkeerd met een RAD logo en aan de voorkant met een blauwe streep met fabriekslogo. Mooi origineel bord in goede gebruikte staat!

€ 25,00

RAD Porseleinen Bord met Fabriekslogo

RAD (Reichsarbeitsdienst) Porseleinen Bord (Teller) met een diameter van 23,5cm. Het bord is gemarkeerd met een RAD logo en aan de voorkant met een blauwe streep met fabriekslogo. Mooi origineel bord in goede gebruikte staat!

€ 25,00

RAD Porseleinen Bord met Fabriekslogo

RAD (Reichsarbeitsdienst) Porseleinen Bord (Teller) met een diameter van 23,5cm. Het bord is gemarkeerd met een RAD logo en aan de voorkant met een blauwe streep met fabriekslogo. Mooi origineel bord in goede gebruikte staat!

€ 25,00

RAD Porseleinen Bord met Fabriekslogo

RAD (Reichsarbeitsdienst) Porseleinen Bord (Teller), dit is een dieper bord dat ook voor soep gebruikt zou kunnen worden. Het bord is gemarkeerd met een RAD logo en aan de voorkant met een blauwe streep met fabriekslogo. Mooi origineel bord in goede staat!

Sold
€ 35,00

Canadese aanmaak 'Nederland' Mouwemblemen

Canadese aanmaak 'Nederland' Mouwleeuwen, in Canada geproduceerd voor rekruten van de Nederlandse Prinses Irene Brigade die een trainingskamp hadden in Stratford (Ontario). Zeldzame originele emblemen in goede ongebruikte staat!

€ 200,00

Waffen-SS Kroatische 'Handschar' Kraagspiegel

Waffen-SS Kraagspiegel (Kragenspiegel) zoals bedoeld voor een soldaat in de '13.Waffen-Gebirgs-Division der SS "Handschar" (Kroatische Nr.1)'. Versie van zwarte moleskin wol. Mooi exemplaar in goede ongebruikte staat!

€ 275,00

Waffen-SS BeVo Kraagspiegel

Waffen-SS BeVo Manschappen Kraagspiegel (Kragenspiegel). Op de kraagspiegel zijn de SS runes machinaal geweven in wit/grijs op een zwarte ondergrond. Mooi originele Waffen-SS kraagspiegel in goede ongebruikte staat!

€ 650,00

NSB 'Dienen en Volharden' Draagteken

NSB 'Dienen en Volharden' Draagteken. Het draagteken is gemarkeerd met 'Stamboek No.', er is echter geen nummer gegraveerd. De speld heeft een functioneel naald/haak systeem op de achterzijde. Mooi origineel exemplaar in erg goede staat!

€ 195,00

WH (Heer) M35 SD Camouflage Helm

WH (Heer) M35 Gecamoufleerde Gevechtshelm met één plaatje (Stahlhelm M35). De 'NS68' gemarkeerde helm is compleet met zijn binnenwerk en beschadigde kinriem. De helm toont een mooie twee-kleurige groen/zandkleurige camouflage. Mooie originele camo helm!

€ 3350,00

WO2 IJzeren Kruis 2e Klasse '113'

IJzeren Kruis 2e Klasse (Eisernes Kreuz 2. Klasse). Het kruis is maker gemarkeerd met nummer '113' wat duidt op productie de firma 'Hermann Aurich' uit Dresden. Mooi origineel ijzeren kruis in goede gebruikte staat!

Sold
€ 150,00

WH (Heer) Chauffeurs Embleem in Zilver

WH (Heer) Chauffeurs Embleem in Zilver (Kraftfahrbewährungsabzeichen in Bronze), gemonteerd op veldgrijze wol, compleet met zijn originele metalen achter-plaat en beide pootjes. Mooi exemplaar in erg goede staat!

€ 80,00

WH (Heer) Chauffeurs Embleem in Bronze

WH (Heer) Chauffeurs Embleem in Bronze (Kraftfahrbewährungsabzeichen in Bronze), gemonteerd op veldgrijze wol, compleet met zijn originele metalen achter-plaat en beide pootjes. Mooi exemplaar in erg goede staat!

€ 75,00

WO2 IJzeren Kruis 2e Klasse '25'

IJzeren Kruis 2e Klasse (Eisernes Kreuz 2. Klasse). Het kruis is maker gemarkeerd met nummer '25' wat duidt op productie door de 'Arbeitsgemeinschaft der Graveur-, Gold- und Silberschmiede-Innung' uit Hanau am Main. Mooi origineel ijzeren kruis in goede gebruikte staat!

€ 150,00

Wehrmacht 4 jaar Trouwe Dienst Medaille

Wehrmacht 4 jaar Trouwe Dienst Medaille (Wehrmacht-Dienstauszeichnung). De medaille is origineel opgemaakt op een zogenoemde 'Einzelspange'. De medaille heeft een miniatuur adelaartje bevestigd op het blauwe lint. Mooi exemplaar in goede gebruikte staat!

€ 85,00

WO1 IJzeren kruis 2e Klasse 'KO'

Eerste Wereldoorlog IJzeren kruis 2e Klasse (Eisernes Kreuz 2. Klasse). Het kruis is maker gemarkeerd met een 'KO' wat duidt op productie door de 'Königliches Münzamt Orden' uit Berlijn. Mooi origineel IJzeren Kruis 2e Klasse in goede staat!

Sold
€ 80,00

WH (Heer) 'Ld.Schtz.Ausb.Batl.8' Erkennungsmarke

Aluminium WH (Heer) Erkennungsmarke van een persoon die diende in het 'Ld.Schtz.Ausb.Batl.8' (Landesschützen-Ausbildungs-Bataillon 8). Het schijfje verkeert in niet schoongemaakte staat zoals gevonden. Mooie originele Erkennungsmarke in goede gebruikte staat!

€ 40,00

WO2 IJzeren Kruis 2e Klasse '65'

IJzeren Kruis 2e Klasse (Eisernes Kreuz 2. Klasse). Het kruis is maker gemarkeerd met nummer '65' wat duidt op productie door de firma 'Klein & Quenzer AG'. Mooi origineel kruis in goede gebruikte staat!

€ 150,00

'Treudienst Ehrenzeichen, 25 Jahre' in Doosje

'Treudienst Ehrenzeichen, 25 Jahre' in Doosje. De medaille is compleet met zijn originele lintje in het originele doosje. Het doosje is niet zichtbaar maker gemarkeerd. Mooie set in goede staat!

€ 75,00

WH (Heer) Schietkoord 1e Klasse

WH (Heer) Schietkoord 1e Klasse (Schützenschnur 1.Stufe). Dit is het eerste model schietkoord (1936-1939), er zijn geen eikeltjes bevestigd wat betekent dat het hier gaat om de eerste klasse. Mooi origineel exemplaar!

€ 100,00

Luftwaffe Flight NCO's Flight Blouse

Luftwaffe 'Fliegerbluse' zoals bedoeld voor een 'Feldwebel der Flieger'.

€ 1195,00

Duits Kaartspel 'Und ob!'

Duits Kaartspel 'Und ob!', gemaakt door de 'Spear-Spiele-Fabrik Hanns Porst' uit Nürnberg. De set lijkt compleet te zijn met alle vraag- en antwoordkaarten, compleet met originele doos. Decoratieve originele set in goede gebruikte staat!

€ 195,00

'79. Infanterie Division' Porseleinen Bord

'79. Infanterie Division - Kriegs-Weihnachten 1940' Porseleinen Herinneringsbord (Teller) 1941-1942. Made by the famous 'Meissen' company, marked with number 'W162'. Hard to find and very decorative original item!

Sold
€ 250,00

WH (Heer) Officier's Parade Koppel met Slot

WH (Heer) Officier's Parade Koppel met Slot (Paradefeldbinde für Offiziere). Dit is een vroeg type aluminium koppelslot, compleet met zijn 100cm lange parade type koppelriem. Mooie originele officier's parade koppel in erg goede staat!

€ 325,00

WH (Heer) Parade Koppel met Slot

Wehrmacht (Heer) Koppel met Koppelslot (Koppel und Koppelschloß). Mooi 2-delig zilver kleurig koppelslot, gemaakt van aluminium, compleet met zijn orginele 100cm lange lederen parade-type koppel zoals samen gevonden. Mooie set in goede gebruikte staat!

Sold
€ 160,00

Luftwaffe FLAK Zomer Schirmmütze

Luftwaffe FLAK Zomer Schirmmütze (Sommerschirmmütze), compleet met afneembare witte top. Gemarkeerd door de bekende 'Erel' firma, compleet met zelden aangetroffen originele kartonnen 'Erel' etiket. Prachtige originele Luftwaffe zomer Schirmmütze in erg goede staat!

€ 2000,00

Luftwaffe Zeltbahn 31 - 1939

Luftwaffe M31 Tentzeil (Zeltbahn 31). Het tentzeil is mooi gemarkeerd met een Luftwaffe afname markering 'L.B.A.39' (Luftwaffe Beschaffungs Amt) wat duidt op afname in 1939. Mooi origineel Luftwaffe tentzeil in goede gebruikte staat!

€ 175,00

Tropische K98 Bajonet Drager

Dit is een mooie originele compleet van webbing gemaakte tropische K98 Bajonet drager (Seitengewehrtragetasche), de drager is niet zichtbaar maker gemarkeerd of gedateerd. Mooi origineel exemplaar in goede gebruikte staat!

Sold
€ 250,00

Wehrmacht Parade Bajonet Drager

Dit is een mooie originele zwart lederen Bajonet Drager (Seitengewehrtragetasche) bedoeld voor de parade bajonet (Extraseitengewehr). De drager is niet zichtbaar maker gemarkeerd of gedateerd. Mooi origineel exemplaar in goede staat! 

€ 80,00

Wehrmacht Marschkompaß "A"

Laat-oorlogs Wehrmacht Kompas (Marschkompaß "A"). Dit is het derde model met een hoofdletter "A" erop gestencild, zoals gebruikt vanaf mei 1944. Het kompas is maker gemarkeerd met 'cxn', compleet met draagkoord. Mooi origineel exemplaar in erg goede staat!

Sold
€ 135,00

Naslagwerk: 'Die Kriegsabzeichen der Kriegsmarine'

Moeilijk te vinden out of print naslagwerk: "Die Kriegsabzeichen der Kriegsmarine" van 'Weber & Skora', speciale editie in slipcase. Dit hardcover Duitstalige A5 formaat boek bevat 942 pagina's vol informatie over alle soorten Kriegsmarine Badges, oorkondes en doosjes etc. Super must-have ...

€ 295,00

Wehrmacht Fiets Handgranaat Transportkist

Wehrmacht Fiets Handgranaat Transportkist (Munitionskasten für Truppenfahrrad). De zwarte metalen kist mist het binnenframe. De kist is maker gemarkeerd en gedateerd met 'bzk 44', wat duidt op productie in 1944. Zeldzame en moeilijk te vinden originele transportbox in goede gebruikte staat!

€ 450,00

Wehrmacht 'Dfh.a' Hoofdtelefoon

Wehrmacht 'Dfh.a' Hoofdtelefoon (Doppelfernhörer), gemarkeerd met '41' wat duid op productie in 1941. De hoofdtelefoon is compleet met zijn originele snoer en waarschijnlijk ooit vervangen enkele stekker. Een mooi stuk uitrusting in goede gebruikte staat!

€ 95,00

WH (Heer) Tropische Gascape in Tasje

WH (Heer) Tropische Gascape in Tasje (Gasplane in Tasche). De gascape is gemaakt van verrubberd materiaal en mooi maker gemarkeerd met 'pcd'. Het tropische tasje is maker gemarkeerd met 'gdp' en tevens gemarkeerd met 'Tp' voor Tropen. Mooie originele set in erg goede staat!

€ 275,00

Onbekende Wehrmacht 'Ersatz' type tas

Onbekende Wehrmacht 'Ersatz' type tas, wellicht een artillerie kaartentas. De tas is gemaakt van Ersatz materiaal, zogenoemde 'Preßstoff', op de achterzijde zitten twee bruin leren koppellussen. Mooie originele tas in erg goede staat!

Sold
€ 95,00

WH (Heer) Officier's type koppel met slot

WH (Heer) Officier's type koppel met slot (Feldbinde für Offiziere). Dit is een mooi aluminium koppelslot in goede staat, slot lijkt periodiek gemonteerd te zijn aan een veldaanmaak webbing type 90cm lange koppelriem. Mooie originele, veldaanmaak, webbing koppel met slot in goede gebruikte staat!

Sold
€ 250,00

Wehrmacht Verbandpakje 1941

Wehrmacht Verbandpakje (Verbandpäckchen), zogenoemde 'Entfettete Watte (Ontvette watten) in 5 Streifen'. Het verbandpakje is mooi maker gemarkeerd en 18 februari 1941 gedateerd. Mooi origineel pakje in goede ongebruikte staat!

€ 25,00

Wehrmacht Verbandpakje 1941

Wehrmacht Verbandpakje (Verbandpäckchen), zogenoemde 'Entfettete Watte (Ontvette watten) in 5 Streifen'. Het verbandpakje is mooi maker gemarkeerd en 24 mei 1941 gedateerd. Mooi origineel pakje in goede ongebruikte staat!

€ 25,00

Duits 'Luftschutz' Noodtoilet Emaille Bord

Duits 'Luftschutz' Noodtoilet Emaille Bord (Emailleschild), variant met speciale lichtgevende verf die oplicht in het donker. Moeilijk te vinden origineel bord in zwaar gebruikte staat!

Sold
€ 200,00

WH (Heer) 'Panzer' Officier's Schirmmütze

WH (Heer) 'Panzer' Officier's Schirmmütze. The 'Erel' marked visor cap is complete with it's original early aluminum cap eagle and cocarde. The cap is size '56,5' marked. Nice original Panzer Officer's Visor Cap in very good condition!

Sold
€ 1150,00

WH (Heer) M31 Broodzak

Wehrmacht (Heer) Broodzak Model 1931 (Brotbeutel 31), gemaakt van groene canvas met zwart leren delen. De broodzak is vaag maker gemarkeerd. Knoopjes zijn vervangen. Mooie originele broodzak in gebruikte en gedragen staat!

€ 85,00

Wehrmacht Woordenboek Duits-Russisch

Wehrmacht Woordenboek Duits-Russisch (Wehrmacht Sprachführer Deutsch-Russisch), uitgegeven door de 'Juncker und Dünnhaupt Verlag' uit Berlijn omstreeks 1940. Het boekje telt 48 pagina's. De omslag is los en beschadigd. Decoratief origineel boekje!

€ 20,00

Duits 'Haus Neuerburg Güldenring' Sigaretten-blikje

Duits 'Haus Neuerburg Güldenring' Sigaretten-blikje (Zigaretten). Het lege blikje is gemarkeerd met 'Tropen-Packung' wat aangeeft dat het geschikt is voor tropische klimaten. Het blikje bevindt zich in een goede gebruikte staat. Decoratief origineel sigaretten blikje!

Sold
€ 20,00

US Shotgun Munitie Tasje 1943

US Shotgun Munitie Tasje. Het tasje is mooi maker gemarkeerd met 'J.Q.M.D.' en 1943 gedateerd. Deze tasjes zijn uiterst zeldzaam en moeilijk te vinden. Mooi origineel tasje in goede ongebruikte staat!

€ 295,00

US M1 Carbine Magazijn Tasje 1942

US M1 Carbine Magazijn Tasje. Het tasje is maker gemarkeerd door de firma 'Mid-West Duck & Canvas Co.' en 1942 gedateerd. Het tasje heeft een werkende press-stud sluiting. Mooi origineel tasje in goede ongebruikte staat!

€ 50,00
Pagina 1 van 132