Militaria Plaza

with an eye for quality
Cart empty

Late war Japanese Arisaka Type 30 Bayonet

Description

gui_language_eng Japanese Arisaka Type 30 Bayonet. The Type 30 Bayonet was introduced in 1897 and was the primary bayonet used in the Imperial Japanese Army, intended to be used with the Arisaka Type 30 Rifle and was later used on the Type 38 rifles. This is an early Type 30 bayonet having a hooked cross guard which was designed to catch and trap the enemy's blade. By 1942 the hook was removed to save materials and decrease production time, leaving only a straight cross guard. This is an early Type 30 bayonet produced before 1942, having a hooked cross guard. The bayonet is complete with its rarely seen bamboo wooden scabberd, this example has metal fittings at the top at bottom, with string securing wrappings around the body. The scabberd still retains a fair amount of the original fieldgrey paint. The blade is in good used condition, the bayonet is having wooden grips. The bayonet is nicely marked with a serial number and manufacturer's markings indicating that the bayonet was produced by the 'Kokura' factory. Rare original Japanese bayonet with Bamboo scabberd in good condition!


 Japanse Arisaka Type 30 Bajonet. Het Type 30 Bajonet werd geïntroduceerd in 1897 en was de primaire bajonet die werd gebruikt in het Japanse Keizerlijke Leger, de bajonet was bedoeld voor gebruik met het Arisaka Type 30 Geweer en werd later gebruikt op de Type 38 geweren. Dit is een vroege Type 30 bajonet met een pareerstang met haak die was ontworpen om in het mes van de vijand te haken en zo het wapen te blokkeren. In 1942 werd de haak verwijderd om materiaal te besparen en de productietijd te verkorten, waardoor er slechts een rechte pareerstang overblijft. Dit is een vroege Type 30 bajonet met een pareerstang met haak. De bajonet is compleet met zijn zelden geziene bamboe houten schede, dit exemplaar heeft metalen beslag aan de boven- en onderkant, met bamboe strips om het midden vast te zetten. De schede bezit nog een redelijk deel van de originele veldgrijze verf. Het lemmet is in goede gebruikte staat, de bajonet heeft houten grepen. De bajonet is mooi gemarkeerd met een serienummer en fabrieksmarkeringen die aangeven dat de bajonet is geproduceerd door de 'Kokura' fabriek. Zeldzame originele Japanse bajonet met Bamboo schede in goede staat!

VERZENDINGdeze bajonet wordt enkel aangetekend verzonden met PostNL leeftijdscheck! Kies bij het afrekenen voor de verzendoptie 'aangetekend'!

Additional images
28444_2
28444_3
28444_4
28444_5
28444_6