Militaria Plaza

with an eye for quality
Cart empty

WH Entrenching Tool Carrying Case

Description

gui_language_eng This is a nice original Wehrmacht (Heer) Shovel/Entrenching Tool Carrying Case (Spatentasche). The entrenching tool was a basic item issued to all EM/NCO’s and was issued with a specific carrying case that was to be worn on the belt. The early type carrying case is made of darkbrown leather and is having two leather loops and could be worn on the load carrying waist belt. The carrying case is marked with an early Reichswehr type 'WaA' marking. The carrying case is in clearly used condition showing normal traces of usage and some loose stitching, see photos. Hard to find original example in good used condition!

This case originates from the collection of the recently closed Eyewitness Museum and was in display in the diorama in the last picture!


gui_language_dutch Dit is een mooi origineel Wehrmacht schephoesje (Spatentasche). Het schepje was een basis onderdeel van de uitrusting welke werd uitgereikt aan alle manschappen en onderofficieren, hij werd gedragen in een leren drager voor aan de koppel. Het vroege type hoesje is gemaakt van donkerbruin leer, het hoesje heeft twee leren lussen waarmee de schep aan de koppel gedragen kon worden. Het hoesje is gemarkeerd met een vroege Reichswehr type 'WaA' stempel. Het hoesje is in duidelijk gebruikte staat en vertoont normale gebruikssporen, er is een stukje van het stiksel losgeraakt, zie foto's. Moeilijk te vinden origineel exemplaar in goede gebruikte staat!

Dit hoesje is afkomstig uit de collectie van het onlangs gesloten Eyewitness Museum en was voorheen te zien in het diorama dat wordt getoond in de laaste foto!

Additional images
CB0417_2
CB0417_3
CB0417_4
CB0417_5
CB0417_6
vlammenwerper1