Militaria Plaza

with an eye for quality
Cart empty

Dutch M4 Bayonet with Scabbard M8A1

Description

gui_language_eng Dutch M4 Bayonet with Scabbard M8A1. This bayonet/fighting knife was for use with the M1 Carbine by the Dutch Army and produced in the 1950's. The bayonet is maker marked on the back of the cross guard with a "H" inside an ovel which is the trademark of the company 'Hörster' from Solingen (Germany). This is a second model having a grip with two screws. Rare and hard to find example in very good condition!


gui_language_dutch Nederlandse M4 Bajonet met Schede M8A1. Dit bajonet/vechtmes was voor gebruik met de M1 Carbine door het Nederlandse leger en geproduceerd in de jaren '50. De bajonet is maker gemarkeerd op de achterkant van de pareerstang met een "H" in een ovaal wat het handelsmerk is van de firma 'Hörster' uit Solingen (Duitsland). Dit is een tweede model met een handgreep met twee schroeven. Zeldzaam en moeilijk te vinden exemplaar in zeer goede staat!

VERZENDINGdeze bajonet wordt enkel aangetekend verzonden met PostNL leeftijdscheck! Kies bij het afrekenen voor de verzendoptie 'aangetekend'.

Additional images
26036_2
26036_3
26036_4
26036_5
26036_6